Daily News Headlines fbi Latest Los Angeles News nigerian scammers

Ensimmäinen laatuaan: FBI pidätti useita nigerialaisia ​​johtopetoksista, BEC-huijauksista

Ensimmäinen laatuaan: FBI pidätti useita nigerialaisia ​​johtopetoksista, BEC-huijauksista

Yhdysvaltain johtopetoksista pidätettyjen nigerialaisten tulokset

USA. viranomaiset avasivat torstaina 252: n suurimman tuomariston syytteen, jonka perusteella 80 henkilöä, joista suurin osa on nigerialaisia, syyttää suuria salaliittoja varastamaan miljoonia dollareita petosjärjestelmien kautta ja rahanpesun rahat Los Angeles-pohjaisen verkon kautta.

”Uskomme Tämä on yksi suurimmista laatuaan olevista tapauksista Yhdysvaltain historiassa ", Yhdysvaltain asianajaja Nick Hanna kertoi tiedotustilaisuudessa.

Salaliitto sisälsi petoksia, joihin liittyi yrityssähköpostia (BEC-huijauksia), romantiikkahuijauksia ja vanhuksille suunnattuja järjestelmiä.

Uhrit kohdistettiin Yhdysvaltoihin ja ympäri maailmaa, ja jotkut menettivät satoja tuhansia dollareita.

Neljätoista vastaajaa pidätettiin, lähinnä Los Angelesin alueella. FBI-agentit voidaan nähdä epäilyttävien käsittelemässä Los Angelesin keskustan parkkipaikalla.

Kuuden muun vastaajan uskotaan olevan karannut Yhdysvalloissa, ja muiden on ulkomailla, lähinnä Nigeriassa. Viranomaiset kertoivat toivovansa luovuttaa heidät.

Tutkimus aloitettiin vuonna 2016 yhdellä uhrilla ja yhdellä pankkitilillä, kertoi FBI: n Los Angelesin toimistosta vastaava apulaisjohtaja Paul Delacourt.

Pidätettyjen joukossa ovat: Valentine Iro, 31, Carsonista, ja Chukwudi Christogunus Igbokwe, 38, Gardena, molemmat Nigerian kansalaiset. Muita ovat: Jerry Ikogho, 50, Carsonista (joka otettiin pidätykseen sunnuntaina) ja Adegoke Moses Ogungbe, 34, Fontanasta, jotka syytettiin laittomiksi rahanvaihtajiksi salaliitosta.

Lisäksi: Iro, Igbokwe , Ikogho, Ogungbe ja kolme muuta syytettyä – Iucuchwu Kingsley Umejesi, 30, Los Angeles, Tityaye Marina Mansbangura, 33, Palmdale ja Obi Madekwe, 31, Nigeria – syytetään laittomien rahansiirtoyritysten toiminnasta. Myös Ogungbe ja Mansbangura olivat pidätettyjä tänä aamuna, ja Umejesi on pakolainen, jota viranomaiset etsivät parhaillaan.

FBI: n lausunnon mukaan Iro, Igbokwe ja Chuks Eroha, 39, joutuvat maksamaan lisäkustannuksista yrittäessään tuhota puhelimensa, kun FBI toteutti etsintämääräyksen heinäkuussa 2017. Iroa syytetään myös valehtelemisesta FBI: lle haun aikana tehdyssä haastattelussa. Valituksessa väitetään, että kun FBI saapui suorittamaan tuomioistuimen valtuuttamaa etsintää Iron huoneistossa Carsonissa, Iro rikkoi puhelimensa puoliksi, kun taas Igbokwe ja Eroha heittivät puhelimia huoneiston makuuhuoneen ikkunasta. Vaikka Iro väitti aikaisemmin rikkovan puhelimen vaimonsa kanssa käydyn kiistan aikana, valituksessa kerrotaan kuinka FBI pystyi selvittämään puhelimen olevan toiminnassa vasta sekunnin kuluttua siitä, kun FBI koputti Iron asunnon ovelle suorittaakseen etsintämääräyksen. Erohan uskotaan pakenneen Nigeriaan pian sen jälkeen, kun FBI toteutti määräyksen.

Elokuun alkupuolella FBI pidätti myös Nigerian FORBES-juhlittu miljardööri, jota syytettiin Yhdysvaltojen omistaman Caterpillarin tytäryhtiön Isossa-Britanniassa sijaitsevan sivukonttorin lypsämisestä 11,5 dollarilla.

Lue FBI: n tämän päivän lehdistökatsaus:

Massiivinen kansainvälinen petos ja rahanpesu-salaliitto yksityiskohtaisesti liittovaltion suurimman tuomariston syytteessä, joka veloittaa 80 vastaajaa

252 liittovaltion suurimpien tuomaristojen syytteistä, joita ei ole sinetöity, tänään syytetään 80 vastaajaa, joista suurin osa on Nigerian kansalaisia, osallistumalla massiiviseen salaliittoon varastamaan miljoonia dollareita erilaisilla petoksilla ja rahanpesulla varoja Los Angeles-pohjaisen rahanpesuverkon kautta. [19659003] Syyte poistettiin sen jälkeen, kun lainvalvontaviranomaiset pidättivät tänä aamuna 14 syytettyä Yhdysvalloissa, ja 11 näistä pidätyksistä tapahtui Yhdysvalloissa. hän Los Angelesin alueella. Kaksi vastaajaa oli jo liittovaltion pidätettyinä muista syytöksistä, ja yksi pidätettiin aiemmin tällä viikolla. Jäljellä olevien vastaajien uskotaan olevan ulkomailla, suurin osa heistä sijaitsee Nigeriassa.

Syynnössä väitetään, että 80 vastaajaa ja muut käyttivät erilaisia ​​verkkopetoksia – mukaan lukien yritystä koskeviin sähköpostiviestikompromisseihin (BEC) liittyvät petokset, romantipetokset ja ohjelmat, jotka kohdistuivat vanhukset – uhreiden pettämiseksi miljoonista dollareista. Tänään saumattoman rikosvalituksen mukaan Nigeriassa, Yhdysvalloissa ja muissa maissa toimivat rinnakkaispuolustajat ottivat yhteyttä syytteessä oleviin syytettyihin – Carsonin Valentine Iro, 31, ja Chukwudi Christogunus Igbokwe, 38, Gardenasta, molemmat Nigerian kansalaiset – pankki- ja rahapalvelutileille, jotka voisivat vastaanottaa uhreilta vilpillisesti saatuja varoja. Kun salaliiton jäsenet vakuuttivat uhrit lähettämään rahaa väärien teeskennösten perusteella, Iro ja Igbokwe koordinoivat varojen vastaanottamista ja valvoivat laajaa rahanpesuverkostoa 145-sivisen syytteen mukaan.

Syyte ja rikosvalitus väittävät, että Iro ja Igbokwe, jotka olivat tänä aamuna pidätettyjä, olivat mukana järjestelmissä, joiden tuloksena vilpillisesti siirrettiin vähintään 6 miljoonaa dollaria vilpillisesti hankittuja varoja – ja yleinen salaliitto oli vastuussa varkauden yrityksestä ainakin ylimääräisen 40 miljoonan dollarin edestä. 19659003] Petokset kohdistuivat uhreihin Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa, mukaan lukien yksityishenkilöt, pienet ja suuret yritykset sekä lakiasiaintoimistot. Jotkut salaliiton uhrit menettivät satoja tuhansia dollareita petosjärjestelmiin, ja monet olivat iäkkäitä.

”Tämä tapaus on osa jatkuvaa pyrkimystämme suojella amerikkalaisia ​​petollisilta verkkojärjestelmiltä ja saattaa oikeuden eteen ne, jotka saalistavat Amerikan kansalaiset ja yritykset ”, sanoi Yhdysvaltain asianajaja Nick Hanna. ”Olemme tänään ottaneet suuren askeleen häiritäkseen rikollisverkkoja, jotka käyttävät BEC-järjestelmiä, romantihuijauksia ja muita petoksia uhrien fleetoimiseksi. Tämä syytös lähettää viestin, että tunnistamme rikoksentekijät – riippumatta siitä, missä he asuvat – ja lopetamme huonosti saatujen voittojen virran. "

" Tämänpäiväinen ilmoitus korostaa laajoja ponnisteluja, joita järjestäytyneet rikollisryhmät tekevät rikoksesta. BEC-järjestelmät, jotka kohdistuvat Amerikan kansalaisiin ja heidän kovalla työllä ansaittuihin omaisuuksiinsa ”, sanoi FBI: n Los Angelesin kenttätoimiston varajohtaja Paul Delacourt. ”Miljardeja dollareita menetetään vuosittain, ja kehotamme kansalaisia ​​olemaan tietoisia näistä hienostuneista rahoitusjärjestelyistä suojellakseen itseään tai liiketoimintaaan epätoivoisilta uhreilta. FBI on sitoutunut toimimaan yhteistyökumppaneidemme kanssa maailmanlaajuisesti näiden tietoverkkorikollisten tunnistamiseksi ja heidän verkkojensa purkamiseksi. ”

Iro ja Igbokwe olivat pääosin petollisten pankkitilien välittäjiä. Syynnön mukaan Iro ja Igbokwe keräsivät pankkitilejä, toimittivat pankkitilitietopyyntöjä, toimittivat tämän tiedon apusäättäjille ympäri maailmaa ja pesivat uhreilta saamansa rahat – kaikki tämä vastineeksi varastetun rahan leikkauksesta.

Jos tietyllä toiminimellä varustettua pankkitiliä vaadittiin huijaamaan yritysuhri maksun suorittamiseen, Iro ja Igbokwe koordinoivat usein "rahamuulien" kanssa avatakseen tilejä, jotka voisivat vastaanottaa varoja saatu tuomioistuimen asiakirjojen mukaan. Sen lisäksi, että väärennetty yritysnimi peilattiin laillisen yrityksen nimellä, salaliiton jäsenet jättivät rutiininomaisesti Los Angelesin piirikunnan rekisterinpitäjälle / rekisteröijän toimistolle kuvitteellisia yritysnimilausuntoja, jotka esitettiin pankeille petollisten tilien avaamisen yhteydessä.

Kun uhri talletti varoja pankkitilille tai rahapalvelutilille, Iro ja Igbokwe väittivät koordinoituvansa muiden kanssa rahan pesemiseksi edelleen. Salaliiton jäsenet johtivat toisinaan varoja muihin valvontaansa oleville pankkitileille; muissa tapauksissa he yksinkertaisesti nostivat varoja käteisenä tai siirrettävinä välineinä, kuten kassatarkistuksina.

Kun varastettuja varoja nostettiin käteisellä, vastaajat käyttivät usein laittomia rahanvaihtajia varojen siirtämiseen ulkomaille, välttäen yleensä varojen siirtämistä suoraan pankkien kautta. , syytös väittää. Tätä varten Iro ja Igbokwe koordinoivat uhrin varojen siirtämistä heidän hallitsemastaan ​​vilpillisestä pankkitilistä laittomien rahanvaihtajien Yhdysvaltojen pankkitileille. Kyseiset rahanvaihtajat puolestaan ​​käyttivät Nigerian pankkisovellusta siirtääkseen muita varoja nairassa (₦), Nigerian valuutassa, heidän hallitsemistaan ​​Nigerian pankkitileistä Iron ja Igbokwen määrittelemiin Nigerian pankkitileihin. Tätä menetelmää käytettiin siirtämään miljoonia dollareita Nigerian muille salaliittolaisille siirtämättä varoja suoraan ulkomaille. Syyte väittää, että Carsonista (sunnuntaina pidätetty) 50-vuotias Jerry Ikogho ja 34-vuotias Fontanan Adegoke Moses Ogungbe kuuluivat salaliiton laittomien rahanvaihtimien joukkoon.

80 syytteessä mainittua syytettyä syytetään salaliitosta petosten tekemisessä, salaliitosta rahanpesuun ja syyllistyneisiin identiteettivarkauksiin. Useat vastaajat kohtaavat myös aineellisia petoksia ja rahanpesua koskevia syytöksiä.

Lisäksi Iro, Igbokwe, Ikogho, Ogungbe ja kolme muuta syytettyä –Izuchukwu Kingsley Umejesi, 30, Los Angeles, Tityaye Marina Mansbangura, 33, Palmdale, ja 31-vuotias Nigeria Obi Madekwe – syytetään laittomien rahansiirtoyritysten toiminnasta. Myös Ogungbe ja Mansbangura olivat pidätettyjä tänä aamuna, ja Umejesi on pakolainen, jota viranomaiset etsivät parhaillaan.

Iro, Igbokwe ja Chuks Eroha, 39, joutuvat maksamaan lisäkustannuksista yrittäessään tuhota puhelimensa, kun FBI toteutti etsintämääräyksen. Heinäkuussa 2017. Iroa syytetään myös valehtelemisesta FBI: lle haun aikana tehdyssä haastattelussa. Valituksessa väitetään, että kun FBI saapui suorittamaan tuomioistuimen valtuuttamaa etsintää Iron huoneistossa Carsonissa, Iro rikkoi puhelimensa puoliksi, kun taas Igbokwe ja Eroha heittivät puhelimia huoneiston makuuhuoneen ikkunasta. Vaikka Iro väitti aikaisemmin rikkovan puhelimen vaimonsa kanssa käydyn kiistan aikana, valituksessa kerrotaan kuinka FBI pystyi selvittämään puhelimen olevan toiminnassa vasta sekunnin kuluttua siitä, kun FBI koputti Iron asunnon ovelle suorittaakseen etsintämääräyksen. Erohan uskotaan pakeneneen Nigeriaan pian sen jälkeen, kun FBI on suorittanut määräyksen.

Rikosvalituksessa ja syytteessä esitetyt syytteet ovat useless syytöksiä, ja vastaajia pidetään viattomina, ellei ja kunnes heidät todistetaan syyllisyydestä tuomioistuimessa.

Tutkintaa johtaa liittovaltion tutkintatoimisto.

Los Angelesin piirikunnan asianajotoimisto, Los Angelesin piirikunnan sheriffi-osasto ja Yhdysvaltojen ulkoministeriö tarjosivat huomattavaa apua tutkimuksen aikana.

Useat virastot tarjosivat tukea. tämän päivän poistumisen tai tutkimuksen aikana, mukaan lukien Yhdysvaltain postitarkastuslaitos, Yhdysvaltain maahanmuutto- ja tulliviranomaisten kotimaan turvallisuustutkimukset, Yhdysvaltain kansalaisuus- ja maahanmuuttolaitokset, Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitokset, Ventura Countyn piirin lakimiestoimisto ja Kalifornian franchising-verovirasto.

Monet FBI: n laki-avustajista pr tarjosi apua koko tutkimuksen ajan, samoin kuin rikollisyksikön kansainvälisten asioiden toimisto ja ulkomaiset viranomaiset ympäri maailmaa. Erityisesti FBI ja Yhdysvaltain asianajotoimisto kiittävät Yhdistyneen kuningaskunnan kansallista rikollisjärjestöä ja Saksan Osnabrückin syyttäjää virastoista heidän panoksestaan.

Yhdysvaltain avustajien avustajat Anil J. Antony ja Joseph nostavat syytteen tähän tapaukseen. B. Tietoverkko- ja immateriaalioikeusrikoksia käsittelevän osion Woodring.

(funktio (d, s, id) var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0]; if (d.getElementById ( id)) paluu; js = d.createElement (s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&appId=249643311490&version=v2.3 '; fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs); (dokumentti,' skripti ',' facebook-jssdk '));